Fűszerolaj olaszos ételekhez



Bazsalikomos olaj:
Az üvegbe tegyünk egy csokor friss bazsalikomot és öntsük fel olajjal, zárjuk le jól. Két-három hét elteltével használhatjuk. Felhasználás: saláta, majonéz, pácolás, olasz tészták
Fokhagymás olaj:
Az elkészítés ugyanaz, csak bazsalikom helyett értelemszerűen fokhagymát használunk. Tökéletesen helyettesíti a friss fokhagymát. Legjobb a főzés végén az ételhez adni, vagy még jobb a készételt ízesíteni a fokhagymás olajjal. A fokhagymának rendkívül kedvező élettani hatásai vannak, méltán nagy hagyományokkal rendelkező fűszernövény.
Használjuk mártásokba, levesekbe,salátákba, burgonyás ételekbe, húsokhoz.
Oreganos olaj:
Az üvegbe oraganot teszünk, felöntjük olajjal... Az olaszos ételeken kívül: spanyol, mexikói ételek, rizsek, borjú és ürühús kiváló ízesítője.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Konyhai élvezetek... © 2008 | Créditos: Templates Novo Blogger